Visit our other sites :
BOOK YOUR HOLIDAY!
Arrival Departure
   
Adults Children
Access Code  
Cocotinos Sekotong
Cocotinos Sekotong
Follow Us
Cocotinos Sekotong Cocotinos Sekotong Cocotinos Sekotong

Luxurious Boutique Beach Resort and Spa, set amidst a Coconut Grove in Sekotong Bay

Design and Construction

The design for Cocotinos Sekotong is an evolution of the design used in the first Cocotinos resort: an eco-friendly retreat in a warm and cosy setting, surrounded by lush greenery and picturesque views of the ocean and the islands, but on a grander scale.

Styled after a traditional Indonesian village, the luxurious accommodations are built around the central complex comprising the restaurant and swimming pool, thus providing a focal point for guests to gather and mingle. However, for those wishing for more privacy, the beach front villas offer the perfect choice of accommodation. Within each of the front row villas is an infinity plunge pool that melds into the horizon; the Tangkong Villa and the Rinjani Villa are also equipped with ‘privacy screens’ to provide the ideal setting for romantic evenings.

All rooms are airy as a result of the gable roof, high ceilings and ventilation windows in the bathrooms. The judicious use of glass blocks, skylights and glass panels gives the bedrooms and bathrooms a well-lit ambience throughout the day without the use of artificial lighting. Large overhangs and deep verandahs provide shade and protection from the rain, a characteristic feature of a traditional Indonesian village dwelling.

Like the first resort in Manado, Cocotinos Sekotong was built using natural material that could be found in the vicinity of the resort and nearby areas. “Batu Air” or water rock is a weathered stone, gathered from the beach by the village women; these beautiful stones were featured prominently on columns, exterior walls and shower stalls inside the bathrooms. Corals washed up on the beach are also used on accent walls and in various niches around the resort. Indecit , a granitic green rock was hewed from large boulders in the nearby hills and used to construct the perimeter wall; it was also processed into pavers for the restaurant floor and used to tile the swimming pool. “Buluh Tui” (a thin local bamboo traditionally used for fishing ) was used for partitions in the verandahs and also featured on internal doors. “Sapu Lidi” (coconut leaf-stem) is used to create the rustic walls lights throughout the resort. Washed-pebble flooring in the bathrooms and corridors provides a non-skid surface that is both pleasant and safe to tread on.